Regniga dagar?

Nu ställde vi in oss på några regniga dagar.
Lika bra att fixa undan lite som inte krävde fint väder. Glasögonmarknaden var en perfekt utflykt. Det här kunde Elin och Mattias lika gärna fixa själva, så jag stannade hemma med Julia. Det var nog en rätt bra deal. Efter flera timmar kom Elin och Mattias hem...trötta, men nöjda, med 6 par glasögon. De hade fått ge en tusenlapp för ett par progressiva och ca 300 för glasögon med vanlig slipning.
På eftermiddagen hann vi med gymmet alla tre, innan Kurt kom.....och vår Kina-lärare. Första lektionen i kinesiska på 5 månader! Lite nervöst var det allt.....fast det la sig snabbt. Det var verkligen roligt att få komma igång igen! 
Direkt efter lektionen gav vi oss av till Sichuan Citizen på Donghu Lu. En av Kurt's och mina favoritrestauranger. Det blev en riktigt trevlig middag och lilla Julia skötte sig exemplariskt!
Efter middagen styrde Julia och jag kosan hemåt igen och Kurt drog iväg med ungdomarna till JZ Club. Vi var ju där förra måndagen och lyssnade på suverän jazz. Vi ville inte att Elin o Mattias skulle gå misste om detta.

Tisdag morgon och än så länge inget regn? Vi rustade oss med paraplyer, tog en chansning och satsade på Old Town och Yu Yuan Garden. Det fick bli en promenad dit. Det finns ju så mycket att se på vägen......
Vi gick genom fina parker, det exklusiva Xintiandi och Antikmarknaden. Vi tog en sväng inom "Bird and Fish Market" på Xizang Lu där vi bl a fick se en man som satt och matade en papegojunge.
Det fina när man promenerar är att man får uppleva hur otroligt kontrastrikt Shanghai är.
Här finns allt! 
Det var ändå skönt när vi äntligen kom in i Yu Yuan Garden. Även om det är en hel del folk här också, så får åtminstone jag en viss sinnesfrid i denna trädgård. Den är väl värd ett besök!
Något regn blev det aldrig, istället var det tryckande varmt. Lite för varmt och kletigt både för Julia och oss.
Sen fick det fick faktiskt bli en taxi men igen till Beijing Lu.
Nu var vi nöjda med uteliv....det blev hembeställd mat från Element Fresh (restaurang med mycket grönt på menyn) och en DVD köpt i vår lokala DVD-butik för en 10:a. Vi fick suveränt god mat och Element Fresh tar inget extra för hemkörningen.
.....och nu kom regnet.....med besked!   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0