Guidad tur i French consession med Dodington

Lördag, och det dags för en guidad tur i French Consession med Spencer Dodington. 
Idag gällde det området runt Sinan Lu. Till denna del flyttade en hel del missionärer vid sekelskiftet och de startade både skolor och barnhem. Det fanns inga allmänna skolor i Kina på den tiden, och för de få som fick chansen att gå i lära så gällde det bara att rabbla så mycket som möjligt utantill. Efter att Kina hade förlorat flera krig, insåg emellertid ledarna att deras folk behövde mer skolning.
Att missionärerna bosatte sig just i detta området, berodde på att det var billigt.  Det var ett osäkert område med mycket brottslighet. När man går runt här och tittar på bebyggelsen, så skulle man lika gärna kunna vara någonstans i Europa. Det finns en hel del riktigt fina hus.

Julia sov hela turen, men när hon vaknade var hon vrålhungrig och ville ha mat direkt. Sån tur att vi hade det lilla caféet Antique Garden precis där. Det var ett perfekt ställe att stanna på för en kopp kaffe och en slurk mjölk. Vi hade planerat att gå ner till Taikang Lu igen, men vi strosade runt i området och hamnade vid Sinan Mansion istället. Ett annat mycket trevligt västerländskt område. Här åt vi lunch på California Pizza Kitchen. Det låter kanske inte så kinesiskt, fast så är ju inte Shanghai så kinesikt heller....Här är det så interkontinentalt som det kan vara.

På kvällen blev det däremot riktigt kinesiskt. Jag stannade hemma med Julia, medan resten av sällskapet stack för att äta en sista middag på en Sichuan restaurang. Det blev Pinchuan på Taojiang Lu denna gången. Den hade fått rekommendationer av flera personer.....fast enligt sällskapet, så har Sichuan Citizen minst lika god mat.....och så är det mysigare där.
Nöjda blev de i alla fall, och efter middagen tog de en taxi ner till The Bund för att få se Shanghais skyline by night, och minst lika viktigt, att strosa utmed Nanjing Lu tillbaka hemåt. 

Det var tråkigt att behöva vinka av Mattias på söndagsmorgonen, fast skönt att vi åtminstone fick ha kvar Elin och Julia. Det var verkligen en vacker söndag, så vi tog en liten promenad i "Vår park". Kurt o jag skulle ha kinesiska idag, så det blev en mycket lugn dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0