Utflykt till Qibao

Så är det äntligen lördag och Kurt är ledig!
Någonting ville vi hitta på och det där med vattenstäder låter lockande. Den närmaste vattenstaden som jag hört talas om är Qibao, så varför inte......hit kan man ju komma med tunnelbanan.
Efter att ha kollat på på länken www.exploreshanghai.com så ser jag att vi bara behöver 2 byten för att komma dit. Vi gav oss iväg med en förhoppning om att komma till ett lite lugnare ställe i utkanten av Shanghai.
Det blev en total missräkning vad det gällde lugnet och nu inser vi att Shanghai är stort och innerstan är rätt civiliserad.
När vi steg ut på gatorna i Qibao var det minst lika mycket trafik men mycket mer kaos än inne i Shanghai. Trafikljusen verkade inte ens tas som en rekommendation, de nonchalerades totalt, och det var en mycket hetsig och aggressiv stämning.
Var fanns då lugnet i den lilla vattenstad som jag hade tänkt mig??
Tack och lov stötte vi på en västerlänning som vi kunde fråga och vi hittade fram till vattenstaden. Fast lugnet...........ja, det får ni själva bedöma utifrån bilderna.
Visst var det trevligt med en liten utflykt, men attraktionsvärdet på denna "vattenstad" ger jag nog inte så många poäng.
Vi är trots allt en erfarenhet rikare. Vår västerländske vägvisare tolkade hetsen och stressen i staden till att folk som kommer från landet och söker sig till storstan oftast hamnar i utkanterna först och de är inte vana vid trafiken. Det kan nog ligga en hel del i det. Här rådde definitivt kaos och här fanns tiggare med en helt annan desperation. 
För oss var det en lättåtkomlig utflykt och det var lätt att komma därifrån.
  
Vi väntade med att äta lunch tills vi kom tillbaka till Shanghai. Det blev en lätt och fräsch lunch på Vietnamesiska Pho Sizzling. Vad går väl upp mot färska vårrullar och en stor fruktdrink en varm dag.

Vi hann med att varva ner lite och ändå sticka en sväng till gymmet, innan det var dags för lördagsdrinken med Svenska Klubben på Sasha's. Första lördagsdrinken på över 3 månader för mig. Det var toppen att träffa alla vänner igen och att även få träffa så mycket nytt folk som har kommit till Shanghai. Det var verkligen stor uppslutning!
Vi avslutade kvällen med att gå ut och äta med Ulrika o Jerry på Sichuan Citizen.
Mycket trevligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0