En ny dag i Shanghai!

Tisdag morgon och en helt ny dag framför oss!
Idag hade vi bestämt oss för att börja hos skräddaren så vi tog tunnelbanan till Science Technology Museum i Pudong. Visst finns det skräddare i Ludjiabang, men det är mycket lugnare i Pudong. Dessutom litar vi ju på skräddare Sam i stånd K 1-50. P-O beställde en kostym och jag passade på att beställa en kappa. Vi traskade runt lite på "faken", men tog ganska snart tunnelbanan tillbaka till Lujiazui för att dels komma till Super Brand Mall där P-O hade lite ärenden, men även för att komma lite närmare The Oriental Pearl Tower.
När vi kom av tunnelbanan bestämde vi oss direkt för att åka upp i tornet......tänk att man ska behöva få gäster för att det ska bli av att man gör sådant. Det kostade 120:- för att komma halvvägs upp och 180:- för att komma ända upp till toppen. Fast varför göra något halvdant......det är klart att vi ville åka hela vägen upp.
Det bästa var faktiskt halvvägs, på 267m höjd, där man kunde stå på en genomskinlig skiva och titta rakt ner. Visst sög det i magen när man skulle stiga ut på skivan, men när man väl ställt sig där och märkte att det höll, så var det riktigt häftigt.

Efter tornet blev det lunch och lite småärenden inne på "Mallen" innan vi drog hemmåt igen. Jag skulle ju få vatten hemlevererat och var tvungen att vara hemma och ta emot dem. Något förvånad blev jag när vi kom hem och vattendunkarna redan var levererade utan att de varken fått betalt eller fått våra tomma dunkar i retur. Fast de vet ju var vi bor........Skönt, för det brukar vara månadens irritationsmoment att de aldrig kommer när de lovar.

Nu hann vi ge oss iväg en sväng till "Faken" på Nanjing Lu också innan Kurt kom hem. Visst blev det en del handlat, men P-O tyckte allt det var lite svårt att koncentrera sig när de ropade på honom från alla håll och kanter.

När Kurt kom hem stack P-O och han till gymmet och jag gjorde äntligen den där müsslin som jag hade planerat. Det blev pefekt timing.....alla blev klara samtidigt och så gav vi oss ut för att äta en bit mat.
Vi tog en taxi ner till Taikang Lu. Detta är ett av mina favoritområden i Shanghai. Massor med restauranger i små trånga gränder. Vi bestämde oss för att äta på Bali Bali. Sist vi åt där var jag helnöjd.......visst var maten god nu också, men det var verkligen urusel service. Nåväl, vi hade trevligt ändå....efter middagen traskade vi runt lite i gränderna innan vi valde ett litet mysigt ställe där vi slog oss ner. Här blev det en Irish Coffee och en liten efterrätt. När tiden var inne drog vi vidare till The Melting Pot....allt enligt Frida rutiner.....Det var Frida som introducerade oss för både Taikang Lu och The Melting Pot. The Melting Pot ligger nämligen alldeles intill detta området och här drar de igång med live musik vid 10/halv 11 tiden. 
Vi beställde en varsin drink och slog oss ner.......strax kom en från personalen fram och sa att han skulle betala för oss den kvällen. Det är vi inte vana vid!!!!
Varför.........var det för att Kurt hade snackat med honom om när Frida spelade där, eller var det helt enkelt för att de gillar att ha västerlänningar till kunder??

Detta var en helt fantastisk dag från början till slut...... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0