Full fart mot helgen

Fredag och dags att hämta upp P-O's kostym. Vi hade också bestämt med Marianne att ta en tur tillsammans i hennes favoritkvarter intill Lujiabang Fabric Market. Vi skulle inte träffa henne förrän klockan 1, så vi hann med lite innan dess också.
Varför inte ta en liten sväng till Fake Market på Nanjing Lu. P-O hade repat mod och var beredd på anstormningen av försäljare. Det gäller att vara förberedd när man kommer hit. Det blev ett förhållandevis kort besök.....han visste vad han ville ha och förhandlingarna gick snabbt. De fick cirka 1/3 eller 1/4 av vad de begärde.
För att slippa bära med sig de tunga kassarna, gick vi hem och lämnade varorna i lägenheten, innan vi tog en taxi direkt till Lujiabang. Då passade vi på att byta kläder också, för helt plötsligt hade det blivit väldigt varmt. Nu var det skjorts och kortärmat som gällde.

Vi hann gå in och ta oss en titt på alla skräddare innan vi skulle träffa Marianne. Jag ville förklara för P-O varför jag valt att ta honom till Pudong istället för hit, för att sy upp en kostym. Han förstod mig helt och fult! Man blir överväldigad när man kommer hit! Visst finns det ett stort utbud, men det är trångt och packat med folk. I Science and Technology Museum, där Pudong Faken och Fabric Market ligger, är det ljust och fräscht och man blir väl mottagen. Nu har vi ju också fått en favorit skräddare här. Samth Tailor (K1-50)har sytt upp kostymer och skjortor till Kurt som han är mycket nöjd med.
Kvart i 1 strålade vi samman med Marianne och lämnade Fabric Market för att ge oss in på smågatorna. Här finns det också mängder med stånd där man kan köpa både gardiner, täcken och sy upp eller laga kläder. Det är verkligen genuint kinesiskt. Tyvärr håller de på att riva husen för att bygga nytt och området krymper snabbt.
Vi tog en snabblunch på ett litet kinesiskt fastfood ställe. Mycket goda grillspett!
Nu skulle vi hämta P-O's kostym i Pudong, så vi tog färjan över floden. Från färjeläget blev det taxi till Science Technology Museum där Fake och Fabric market ligger gömda.
P-O's kostym passade perfekt, men kappan som jag hade beställt blev jag inte riktigt nöjd med. Det får bli lite justeringar på den. Nästa fredag ska jag tillbaka....hoppas, hoppas den blir OK.

Nu drog vi hemåt igen. Idag skulle vi gå ut och äta middag med Kurt's kollega Ola som var på besök från Sverige. Han kom upp på en drink först och sedan drog vi vidare till Restaurangen Brick. Här satt redan ett trevligt gäng svenskar, Lydia, Cathrin och Elisabeth med respektive. Efter ett litet tag tågade även Anna-Lena och Per in.
Jag blev verkligen glad över att se dem allihop. Jag gillar de här personerna!
Vi fick mycket god mat, och nöjda och belåtna bestämde vi oss för att sticka till Malones. Vi hoppades på att komma åt att dansa lite här. Visst var det drag i musiken, men så mycket dansande blev det inte.


Kommentarer
Postat av: Ola

Tack för trevligt sällskap och den mycket goda middagen. Hoppas ni hade det bra i Hangzhou.

/Ola

2011-11-06 @ 19:02:06
Postat av: Jejja

Tack själv, för en mycket trevlig kväll!

Det var en givande tur till Hangzhou....det är alltid bra att få guidade turer.

Jejja

2011-11-08 @ 08:59:59
Postat av: Twins

Allt bra?

2011-11-08 @ 11:02:42
URL: http://tvillingfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0