Påskafton!

Yes! Äntligen i form igen!

Vädret är underbart och jag vill bara ut!
Fast först ska ansjovisrullarna fixas. Inga problem - Mei Ven Ti. När man är frisk går allting lätt igen.
Idag är ju dagen för den stora James Bond/Påsk- festen och jag har inte hunnit skaffa mig något blingbling ännu. Då finns det bara ett ställe att gå till - Fake Market!
Här kan man hitta i princip vad som helst. Det finns mycket skräp, men även en hel del riktigt bra grejor. Fast....man får vara beredd på ett fasligt prutande.  
Kurt hängde med som moraliskt stöd och passade på att köpa sig en midjeväska. Vi var effektiva och gick direkt på det som vi var ute efter. Visst, vi betalade säkert alldeles för mycket både för mina smycket och hans väska, men vi var rätt nöjda ändå. 

Nu ville jag passa på att gå till Barnmarknaden på Pu An Road.
På vägen dit passerade vi Peoples Park och här pågick äktenskapsförmedlingen som vanligt på lördagar.
Äktenskapsförmedlingen innebär att föräldrar går till parken och sätter upp en lapp som beskriver deras barn. Längd, vikt, utbildning,jobb, boende osv. Sedan diskuterar de med andra föräldrar och söker en matchande kandidat. Tack och lov, så får ungdomarna sedan träffas och själva ta beslutet om de passar för varandra eller ej. Man kan säga att föräldrarna hjälper dem lite på traven. Många kinesiska ungdomar arbetar nämligen så mycket så att de inte hinner dejta.

Nåväl, vi kom till Barnmarknaden till sist....det är inte barn de säljer.... 
Tur att vi hade fått förklarat var den fanns för hit hade vi aldrig hittat annars!
Visst...det var en stor skylt på kinesiska och tittade man noga så stod där kids market också, men inget annat tydde på att här fanns afffärer. Fast....här fanns en trappa ner under marknivå. Ett helt underjordiskt köpcentrum!
Det var ett virrvarr av korridorer med småaffärer.
Det gäller att pruta här också, men inte lika mycket som på Fake market, och det är definitivt inte samma hätska stämning.

Efter en svindyr kaffe och glass på Hägen Daz café så traskade vi hemmåt för att förbereda oss inför festen.
Det var en helt fantastisk fest som Anna-Lena och Kerstin hade organiserat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0