Ännu en härlig helg!

Så var det då äntligen helg igen......fast det förstås..... för mig är det ju helg hela veckan.
Det är ändå skönt att få ha Kurt hemma ett par dagar.
Fredagskvällen var Kurt ute med kollegor och Frida hade för en gångs skull inte något på gång.
Vi bestämde oss för att leta reda på en outlet för träningsskor som vi hade hört talas om. Vi hittade den efter ca en timmes promenad och det var faktiskt värt det. 50 - 80% rabatt på Nike, Adidas, New Balance och Reebok. 
När vi väl kom hem igen orkade vi inte mer än att beställa Papa John's pizza  och titta på film.
Lite USA nostalgi......Det var precis vad vi behövde!

Lördagen hade vi bestämt oss för att gå till skrivmaskins museet i Shanghai. Inte för att titta på skrivmaskiner utan för att lyssna på musik. Tom och Franco, som vi lärde känna vid torsdagens spelning, skulle spela ett par låtar och de tyckte att Frida borde göra detsamma. Det blev en lite annorlunda upplevelse. Huvudattraktionen för denna koncert tyckte så mycket om att spela själv så han höll på i 2,5 timmar innan han lämnade ifrån sig micken. Det var inte riktigt det som var meningen, men alla var mycket respektfulla och ingen talade om för honom att det kanske kunde vara dags att avsluta.  Även vi satt tålmodigt kvar och väntade när han sjöng sina kinesiska sånger. Förutom Tom och Franco, var vi de enda västerlänningarna. Vi kom dit vid 2-tiden och vid 5 var det dags för Frida.

Efter spelningen rusade vi vidare till Barbarossa. Den restaurang som valts för Svenska Klubbens lördagsdrink denna vecka. Det var inte många där, men vi träffade Ulrika och Jerry och tillsammans fortsatte vi till Sichuan Citizen för att äta middag. Detta har redan blivit en av våra favoritrestauranger. Mycket god mat och billigt! Vi var 6 personer som åt och totalt med öl och mat kom vi undan med lite drygt 500:-.
Så var det då dags att rusa vidare.
Nästa stopp BeeDees!
Det var dags för Fridas första bokade spelning i Shanghai. Ulrika och Jerry hänge på och fler vänner slöt upp när vi kom till baren. Det artade sig till en riktigt trevligt kväll, och Kurt och jag var två mycket stolta föräldrar.

Söndagen har varit lite avslagen. Lektion i kinesiska mellan klockan 10 och 12, med 2 stycken inte alltför allerta elever.
Sen tog Kurt och jag en liten promenad i ca 5 timmar.
Det blir bara så här.....vi börjar gå och så bara fortsätter vi.
En paus blev det, med kaffe och glass på den lilla uteserveringen "C'est la Vie" vid Peoples park...också en liten favorit.

Imorgon är det dags för Askkurs!

Kommentarer
Postat av: Bi

Vad kan askkurs vara?????

kram Bi

2011-04-17 @ 20:08:11
Postat av: Gunnel

Fantastiskt vilka inkörsportar musiken medför, härligt att läsa. Nu är jag spänd på att få veta mer om vad en askkurs är! Jag har varit på en björkkurs, men askkurs var något nytt. Är ask ett vårdträd i Kina eller ska ni vika pappaskar? Men det är väl i Japan man pysslar med origami.

Kram Gunnel

2011-04-18 @ 08:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0