Hemmadag

Idag hade jag ingenting socialt planerat. 
Kurt åkte till Xianmen direkt efter frukost och jag tog det lugnt ett tag innan jag gav mig ner till gymmet som vanligt. Skönt att inte ha några tider att passa! Nu var det müssli och kinesiska som stod på schemat.
Vi fick kasta ut vår gamla müssli pga våra husdjur. En sorts malfjärilar som ger sig på torrvaror i köket. De äter sig igenom både papper och plast och tog sig t o m in i de plastförpackningar som jag trodde hade tätslutande lock. Nu är alla torrvaror kastade och skåpen urtorkade, fast vi jagar fortfarande mal.
Müsslin förvarar jag i kylskåpet tills jakten är över.
 
.
Gott med lite fräsch müssli igen!
 
Vi har ett annat husdjur också som gäckar oss. En liten mus! Vi har försökt med musfälla, direktimporterad från Småland, men den ratar allt vi försöker bjuda på. Fast.....råkar vi glömma något framme så hittar den det direkt.
Nu har vi ringt till vår hyresvärd, så får vi se om de kan göra något.
 
När müsslin var klar satte jag mig äntligen med kinesiskan. Jag har mycket att repetera!
Kinesiska blir min huvuduppgift imorgon också, för på torsdag är det dags för nästa lektion.
 

Höstens första vardag!

Första vardagen!
Vad gör man då som lyxhustru?
Idag ska vardagen planeras runt lunchen med Svenska Klubben som är inbokad kl 12.30 på Bella Napoli, Changle Lu.  Jag går givetvis upp och äter frukost med med min käre make på morgonen i lugn o ro. Istället för morgontidningen blir det gårdagens Rapport på SVT Play. När han går till jobbet vid halv 9 så sitter jag kvar och smälter frukosten innan jag drar ner till gymmet. Klockan 11.30 vill jag vara klar, för I denna värmen får jag räkna med 1 timmes promenad till lunchen. Visst kan jag ta en taxi, det skulle kanske kosta 14:-, men jag gillar att promenera.
Det var förhållandevis svalt ute, med en  härligt uppfriskande vind. Det är förmodligen känningar från Tyfonen utanför Taiwan. Jag kom fram till lunchen utan att vara alltför svettig.
 
 
Det blev en liten nätt samling. Inte så många som har kommit tillbaka från Sverigen ännu. En medföljade lyxmake vågade sig även dit. Per Westerlind, vår kassör, är den ende manlige styrelseledamoter i föreningen.
 
Efter lunchen drog jag hemåt igen, men nu passade jag på att stanna hos "Sincere and Lively Nails" på Julu Lu. Det låg ju ändå på vägen.
Så skönt at få händer och fötter fixade efter sommaren!
 
Det är inget stort och lyxigt ställe jag går till. Det är verkligen bara ett "hål" i väggen. De tar 108:- för en pedikyr och 60:- för en manikyr. Helt överkomligt tycker jag!
Utanför den lilla butiken hänger de handukarna på tork på sina cyklar.
 
När jag fortsätte hemåt hade vinden friskat i ytterligare och himlen var skrämmande mörk. Jag övervägde verkligen att ta en taxi. Fast som vanligt så kom jag inte till skott, utan fortsatte bara att gå. Jag han hem! Jag t o m inom affären för att handla! Regnet kom aldrig......fast mörk himmel och stormvindar hade vi.
Det var skönt att vi hade planerat att äta hemma idag. Härligt att sitta inne när det viner i träden utanför fönstret.
 
 
 
 

Tillbaka i hetluften!

Hej alla bloggläsare!
Nu är jag äntligen tillbaka i hetluften igen efter 3 månader i Sverige och en mycket smidig flygresa.
Tack och lov att SAS har startat direktflyg mellan Köpenhamn och Shanghai!
Den heta luften slog verkligen emot mig när jag kom ut från flygplatsen. Taxin som jag steg in i hade valt de öppna fönsternas princip, men efter att ha kört på motorvägen ett tag så valde han trots allt att sätta på luftkonditioneringen.
Jag kom hem till en tyst och tom lägenhet. Kurt var fortfarande på jobbet. Jag han med att packa upp i lugn o ro, handla lite och jag tog faktiskt en sväng ner till gymmet också. Första träningspasset på 3 månader....det känns!
När Kurt kom hem gick vi nästan direkt ut för att äta middag. Jag längtade efter riktig kinesisk mat, så vi gick in på en liten sylta strax intill där vi bor. Här var gott om kineser, så maten borde vara god.
 
Det var förvånansvärt gott, även om det var enkelt och ölen dracks ut plastglas.
 
 
Efter middagen tog vi en tur upp till "vår by", dvs Wujiang Lu. Här kryllade det av folk som vanligt. Hundfolket träffades på sin vanliga plats och här var det även försäljning av valpar. 3 små söta dvärgpudlar - 2 mörkbruna och 1 ljusbrun.
 
 
Vi satte oss på ett litet café och betraktade spektaklet. Jag höll nästan på att somna, så det var lika bra att gå hem och lägga sig.....och sov gjorde jag till kl 11 nästa morgon.
Halva dagen redan borta! Efter en sväng till gymmet var det nästan dags att ge sig iväg till lördagsdrinken på Sasha's, med svenska klubben. Kul att få träffa lite kännt folk igen!
Trots hettan bestämde vi oss för att gå dit. En promenad på ca 45 minuter. Visst var det svettigt, men man ser alltid något nytt på vägen. Annars hade vi ju missat dessa kinesiska elektiker!
 
 
Förstår inte hur de vet vilken kabel de ska dra i......fast jag misstänker att de helt enkelt bara drar en ny kabel. En mer eller mindre gör väl inget?
 
Det var inte lika många på lördagsdrinken som jag hade förväntat mig. Alla fruar, eller medföljande karlar, har tydligen inte kommit tillbaka från sitt "sommaruppehåll"  ännu. Fast inte var det mindre trevligt för det! Vi stannade kvar på Sasha's och åt också. Trevligt, men mer än dubbelt så dyrt och bara bråkdelen så gott som på den kinesiska restaurangen.
Jet-laggade som vi var, så blev det en förhållandevis tidig kväll igår också. Idag skulle vi ju upp och ha vår första lektion i kinesiska sedan maj. Vet inte varför vi kämpar med den där kinesiskan egentligen.....vi kommer aldrig att kunna använda den på allvar. Fast..... det är roligt!
 
Även idag trotsade vi hettan och gav oss ut på en liten promenad. Man orkar inte inte gå så långt, men vi kom till Jing'An Parken. Det var riktigt svalt och skönt när man kom bort från trafiken och in i skuggan bland träden. Här orkade folk t o m dansa.
 
 
Här ligger också restaurangen Bali Laguna som en liten oas.
 
 
Snart, snart vill jag gå hit och äta.....men inte idag. Vi köpte med oss lite sushi hem, för en lugn kväll med lite bloggande och kanske en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0