Måndag i Hong Kong!

Vi vaknade upp till ännu en disig dag.
Fast idag visste vi vad vi skulle göra.
Klockan 10 skulle vi vara i Aberdeen för att åka ut med Tetra Paks båt.
Det blev färja över till Hongkongön och så taxi ut till Aberdeen ifrån färjeläget.
Aberdeen hade jag tänkt mig som en liten fiskeby, men så litet var det ju inte.....och det var inte båten heller.......
I Aberdeen ligger den berömda Jumbo Floating Restaurang. Enligt vår skeppare så är det en ren turistfälla. Han hade planerat vår lunch på ett helt annat ställe.
Vi drog ut från hamnen och körde sakta längs kusten.
Nu fick vi se Deepwater Bay, Repulse Bay(där piraterna hade haft sina gömställen) och Ocean Park utifrån. Innan vi kom fram till Stanley styrde vi kosan mot Lamma Island där vi skulle äta lunch.
Vi hade befarat att det skulle vara kallt ute på havet, men ack vad vi bedrog oss. Det ser kanske inte ut så på bilderna, men solen tittade faktiskt fram och badkläderna kom på.
Vi njöööööt!
Nu kom vi in i hamnen på Lamma ön. Det här var verkligen en fiskeby!
Har fanns massor med flottar med små hus på. Det var fiskeodlingar! Visst levde man på turismen här också. Den ena fiskerestaurangen avlöste den andra.......
Restaurangen vi åt på var sponsrad av Tetra Pak och flera andra stora företag. Vi var de enda som åt där....priset var nog lite högre än de andra restaurangerna.
Vi fick perfekt service och gott var det!
Jag börjar äntligen uppskatta Seafood!
När vi hade ätit färdigt tog vi en liten promenad och tittade på de andra restaurangerna och småbutikerna. Det var helt inriktat på mat här. Ägarinnan till restaurangen förklarade att själva byn egentligen låg på andra sidan ön. Det hade funnits en skola, men den hade stängts eftersom det inte fanns så många barn kvar här. Det finns reguljär färjetrafik hit, men ingen bro.
Här hade vi lätt kunnat tillbringa mer tid, men nu var det dags att återvända till Bauhinia Princess.
Vår skeppare hade på förslag att åka till Stanley och låta oss bada, som vi hade pratat om tidigare.
Fast.....vi var nog inte så pigga på att bada ändå. Vi styrde kosan tillbaka mot Aberdeen och så begav Kurt och jag oss till Ocean park. Det är mycket man vill hinna med här i Hong Kong.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback