Hong Kong next!

Lördag morgon - Kurt var allt lite jetlaggad, nyhemkommen från Sverige.....fast han ger sig inte så lätt.
Klockan 7 var vi ute ur lägenheten och på väg till flygplatsen igen.
Det fick bli en lugn start på vårt Hong Kong besök.
Vi checkade in på vårt hotell, Kowloon Hotel, vid 13-tiden. Inte lika flotta rum som i Xiamen precis, men ett mycket centralt läge nära färjorna på Kowloon sidan.
.
Hong Kong består av den stora Hong Kong ön, många småöar och så fastlandet. På fastlandet finns Kowloon som är som en liten stad i sig, samt New Territories som hyrdes ut till Engelsmännen 1898 som en utvidgning av Hong Kong. New Territories hann vi inte utforska på denna resan, men här finns säkert en hel del intressant att se. Bl a en del gamla små städer med stadsmurar.
.
Denna dagen bestämde vi oss för att hålla oss i Kowloon. Vi tog en promenad ner mot hamnen. Tittade på det gamla klocktornet från 1915, som tillhörde järnvägsstationen. Gick Avenue of Stars. Hälsade på Bruce Lee och tittade på alla kinesiska stjärnors handavtryck. Vi kollade var färjorna, som vi skulle åka med till Hong Kong ön fanns. Här ligger även ett stort Kulturcentrum där vi stannade ett tag för att titta på en "Student Talen Show".
Efter titten nere vid vattnet, drog vi oss tillbaka mot hotellet igen och gick den stora affärsgatan Nathan Road. Här kryllar det med folk! Visst är det gott om folk i Shanghai, men de 6 miljoner som bor här, har klämt ihop sig på en mindre yta. Vi var nog inte riktigt i form för så mycket folk idag, så vi drog oss undan in i Kowloon Park.
En härlig park med massor av aktiviteter på gång och en stor utomhuspool!
Klockan 8 varje kväll är det en lasershow (A Symphony of Lights) nere vid hamnen. De spelar musik och laserstålar från skyskraporna på båda sidor sundet sprider sitt ljus i takt med musiken. Det var vi ju bara tvugna att se!
Vi drog oss neråt hamnen igen för att hinna äta en bit mat innan showen började. Här hittade vi en mysig takterass i Harbour City (Hong Kongs största shoppingmall) där vi kunde titta solnedgången medan vi åt.
Här hade vi också utsikt mot Hong Kongs högsta byggnad, International Commerce Center.
När klockan närmade sig 8 gick vi ner till The Avenue of Stars, för att få bästa möjliga utsikt över showen.
Vi var inte ensamma precis....... Kan inte påstå att jag var så imponerad. Jag tycker faktiskt att Shanghais Skyline slår Hong Kongs med hästlängder.........även utan lasershow.
Kanske är jag lite partisk....Shanghai har blivit Min Stad!
Fast visst är det vackert och upplyst här också..........och precis som i Shanghai, så släcks allting ner kl 10 på kvällen.
Enligt kinesiska läkare är det väldigt viktigt att man sover mellan kl 11 och kl 4 på natten. Det är då levern arbetar!
Dags att gå till sängs kära vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback