Dags att socialisera med Shanghai-vännerna!

Det var verkligen lägligt att Svenska Klubbens månatliga lunch inföll mitt emellan besöken.
Så trevligt att se dessa bekanta ansikten igen!
Denna gången var lunchen på Le Petit Saleya, på Tai'an Lu, precis vid Huashan Lu. Det ligger ganska långt ifrån mig, men jag ville ändå gå. Jag beräknade en och en halv timme och det stämde ganska exakt. 
Hem tog jag däremot taxi.....jag hade ju bloggen som väntade. Ligger fortfarande efter.....
 
På fredagen var det dags för Mahjong! 
Ann-Louise och jag delade en taxi ut till Mia i Gubei, där vi skulle träffas. Så kul att få spela igen!
Efter Mahjongen gick vi ut och åt lunch tillsammans som vi brukar. Det blev en nyöppnad fransk restaurang i området, Cube. 
Det var mycket gott, och allra helst trevligt, men frågan är om jag skulle leta mig tillbaka till denna restaurangen ute i Gubei. Den ligger lite väl långt bort.
Ann-Louise och jag tog en taxi tillbaka igen. Nu hoppade jag av vid City Shopen för att handla lite ingredienser till att laga mat hemma. Det var längesen! Fast, det är fredagkväll och Kurt har varit borta hela veckan. Jag såg verkligen fram emot en hemmakväll.
 
Lördagen hade vi också bokat in med vänner. Annika o Bosse hade precis som vi funderat på att köpa lite kinesiska möbler. Vi bestämde oss för att göra gemensam sak och sticka till en möbelaffär och titta. Efter att ha kollat på internet, bestämde vi träff vid DTL i Minghan. När vi väl kom till adressen där affären skulle ligga så stämde det inte riktigt. Det visade sig att affären hade varit stängd i 3år. Mycket lägligt, låg där istället en annan möbelaffär, Zhong Yi Antique Furniture (411 HuangHua Lu). Mannen pratade mycket bra engelska och hade en hel del att välja på. Nu har vi äntligen köpt en byrå och även en gammal snidad trätavla, som vi blev mycket förtjusta i.
Nu var vi sugna på lunch och tog en taxi till restauranggatan på Hongmei Lu. Här finns verkligen många restauranger att välja mellan. Kurt har aldrig varit här, så det blev lite nytt för honom också. Det blev god Sichuan mat för vår del.
Efter lunchen skildes vi åt. Kurt och jag tyckte det räckte för dagen. Vi tog en taxi tillbaka till hemmet, skippar lördagsdrinken och tar ytterligare en hemmakväll.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0