Tomb Sweeping Day - Qing Ming

Nu är det helg i Kina och Kurt har varit ledig måndag, tisdag och onsdag. För att kompensera ledigheten brukar man få jobba helgen istället......fast Kurt tog faktiskt semester i lördags också, och jobbade söndag. 
Det är idag onsdag den 4 april, som är den egentliga helgdagen, Tomb Sweeping Day eller Qing Ming som det heter på kinesiska.Traditionen är att man bara serverar kall mat, samt att man besöker sina gravar.
Det kinesiska namnet Qing Ming betyder "Fint väder" och det har också blivit tradition att man träffar familj och vänner och håller på med utomhusaktiviteter i samband med dessa helgdagar. Vädret brukar ju faktiskt vara fint så här års.
 Ja, vi har verkligen märkt av att folk har hållit på med utomhusaktiviteter.....Kurt o jag har ju inte heller velat sitta inne. Vi har besökt 2 mycket populära parker under ledigheten, Zhongshan Park och Century Park.
Century Park är mycket större, men Zhongshan Park är nog ändå min favorit.
Parkerna sjuder av liv! Visst är här massor av folk, men det är riktigt kul att bara iaktta. Här håller de på med Tai Chi, de dansar, flyger med drakar, spelar och sjunger....ja, det är underhållning överallt!

En annan riktig hit dessa dagar var när vi besökte JZ Club och lyssnade på storbandsjazz. På lördagsdrinken med Svenska Klubben stötte vi på en svensk kapellmästare som flyttat hit för att jobba för JZ Club. Han kommer att spela där varje måndag och vi var där i måndags....Det var helt fantastisk jazz och det är definitivt inte sista måndagen som vi går dit!

Kommentarer
Postat av: ami

bor du i Kina? ^_^

2012-04-04 @ 17:43:45
URL: http://silverlady.blogg.se/
Postat av: anki

Hej vilket är ditt favorit godis?

2012-04-04 @ 21:12:01
URL: http://anqis.blogg.se/
Postat av: Matts

Hej! Gå gärna in på min blogg och lämna en kommentar. Behöver feedback!

2012-04-05 @ 00:51:35
URL: http://mattspointofview.blogg.se/
Postat av: Jejja

Ja, Ami, jag har bott i shanghai i ett år nu.

2012-04-05 @ 02:59:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0