Haining och Moganshan

Detta har verkligen varit en kontrastrik resa. Fast Kina är fullt av kontraster!
I torsdags eftermiddag gav Kurt och jag oss iväg tillsammans med Qi Qing och Span, två av Kurts kollegor. Vårt gemensamma mål var Haining. Här skulle de träffa leverantörer och jag skulle få en chans att kika lite på lädermarknaden.

Vi blev upphämtade av leverantörerna på stationen och efter en snabb incheckning blev vi tagna till en riktigt trevlig Kinesisk restaurang. Tänk att lilla jag fick komma med på ett hörn där.
Hotellet som vi bodde på var ett mycket flott 5 stjärningt hotell. Ändå kostade ett dubbelrum bara 528:-natten!
Det var helt perfekt för mig att det låg granne med lädermarknaden. Då visste jag vad jag skulle göra när Kurt hade stuckit till jobbet på morgonen. Fast.......en heldag där klarade jag inte av. Efter ett par timmar, 4 väskor, 2 par handskar och ett skärp senare så var jag definitivt nöjd. Jag försökte ta en promenad längs floden, men det blev bara återvändsgränder och inte var det särskillt vackert heller..........det var rätt skönt att jag hade en god bok till hands.
Främsta anledningen att jag kom med till Haining var ju trots allt att vi snabbt och smidigt skulle komma vidare till Moganshan. När Kurt var färdig för dagen så fick vi skjuts dit av leverantören.

Vårt mål var en liten by som heter Sanjiuwu(395) och som ligger en bra bit ovanför Moganshan. Vägen dit gick uppför på mycket smala, slingriga vägar. Här ligger Naked Retreats som Frida rekommenderade så starkt.....och visst är det en retreat att komma hit. Bort från storstadens trafik och oväsen. Vi checkade in och så fick vi åka med en elbil upp dit trapporna började. Efter ca 250 trappsteg kom vi till vår lilla koja. Viss kontrast till det 5 stjärniga hotellet, men med helt andra kvaliteter.  Viss skillnad på priset också....1500:- istället för 528:-. Fast jag hade ändå hellre valt att komma hit igen istället för till Haining. 
Tack vare Frida fick vi en gratis övernattning, samt en gratis Candellight Dinner.
På lördagsmorgonen hade vi kommit överens om att vi ville ha frukost kl.8. Då kom Ayin in och serverade oss ägg och bacon, och nybakat bröd som vi åt i vår egen lilla stuga. Sen bar det iväg ut på hiking.....man får ju inte ligga på latsidan nu när man har chansen till promenader ute i naturen. Vi hade en liten hikingkarta till hjälp....och så har jag ju en karl som brukar hitta rätt. Trots det så var det inte så lätt alla gånger. Till och med Kurt erkände att han var lite orolig ett tag......Fast efter 3 timmar så hittade vi tillbaka igen. Då var vi väl värda en öl.....och lunch!!!
Eftermiddagen tillbringade vi i lugn och ro med att läsa. Först uppe i stugan, men så blev vi lite fikasugna och gav oss ner till restaurangen igen...med boken i handen.
Middagen hade vi beställt av Ayin och blev serverade på vår egen uteplats i skenet av några små värmeljus. 
Mycket god kinesisk mat....och gott vin!!
På natten drog det in oväder, det regnade hela natten och temperaturen skönk flera grader. Skönt, men blött!
Vi tog paraplyer med oss och gav oss ut på hiking även denna morgon. Nu tänkte vi ta oss till en utsiktsplats där det även skulle finnas en hemlig grotta. Spännande! Det stod i vår broschyr att stigen var övervuxen, men den var tyvärr helt igenvuxen. Så efter att tråcklat sig igenom ris och försökt ta sig framåt, så gav även Kurt upp. Det blev till att vända.....Efter denna hikingen var vi rätt nöjda och benen värkte. Det tär på vaderna att gå i uppför- och nedförs-backar.....och något annat var det knappast tal om. Nu fick boken komma fram igen! 

Klockan 4 lämnade vi så vår retreat för att åka tillbaka till storstaden. Idag får bli en vilodag, pluggdag och bloggdag för mig, för imorgon drar det igång igen med bokklubb och lunch med Svenska Klubben.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0