Förbjudna staden och China Ethnic Museum

Så var det då vår sista hela dag i staden......
Vi mötte upp med vår guide utanför förbjudna staden kl 10. En mycket sympatisk man!
Han berättade livfullt om byggnader, historia och anekdoter i 3 timmar.
Lite orolig var jag för att han skulle ta hutlöst betalt. Dumt nog hade vi inte kommit överens om priset innan vi började rundturen. Det var obefogad oro....han var så blygsam när han skulle ta betalt så vi fick öka på priset.
Nästa gång vi kommer till Beijing ska vi ringa honom direkt och boka in andra turer. Bl a en tur till muren.....

Efter de 3 timmarna var det dags för en snabb lunch och så drog vi vidare till China Ethnic Museum. Sommar palatset och Himmelska templet fick vara denna gången. Det får vi ta vid nästa besök i Beijing.

China Ethnic Museum är ett museum för Kinas 56 olika minoritetsfolk.
En härlig park där man kunde se alla minoritetsfolkens byggnadsstilar. En del hade representanter på plats som berättade om sitt folk. Några uppträdde med dans och sång, som Qiang folket från Sichuanprovinsen. De var så trevliga och drog upp Frida för att lära henne ett par av sina danser. En del byggnader var tyvärr sämre underhållna, men det var trots allt ett väl värt utflyktsmål.

Efter ett par timmar här gav vi oss hem till hotellet för att ladda om.
Ikväll skulle vi ge oss tillbaka till Dongsi Shitiao för att försöka hitta tillbaka till de gatorna som vi vandrade med Selina. Vi hittade tillbaka förvånansvärt bra, men nu började veckan ta ut sin rätt och vi var rätt trötta. Det blev en god middag på en uteservering i det ljumma vädret, men sen orkade vi inte mycket mer. Kl 11 var vi tillbaka på hotellet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0