Rivstart i Shanghai med Frida! (2014-08-20)

Nu är jag tillbaka!
Denna gången reste jag inte hit själv. Frida hängde med!
Frida ska stannar tills skolan börjar igen, alltså månaden ut.
 
Det var inte ett soligt och hett Shanghai vi kom till, utan ett regnigt och kallt. Kurt var hemma på lunchen för att ta emot oss. Han mötte oss med paraplyer vid taxin. Regnet vräkte verkligen ner!
Enligt Kurt hade det vräkt ner på detta sättet 3 dagar i rad.
 
När vi hade packat upp och ätit bestämde vi oss för att trotsa vädret och ge oss ut. Vi började med något så väsentligt som pedikyr och manikyr.
Vi var klara vid 5-tiden och då hade faktiskt regnet lättat lite.
Frida pratade hela tiden om han hon ville äta på Sichuan Citizen första kvällen för att verkligen känna att hon var i Shanghai. Jag var lite tveksam till att dra ända dit i regnet, fast nu blev det trots allt rätt hyfsat väder.
Taxibilarna lyste med sin frånvaro, så vi fick gå ner.
Gott var det och hungriga var vi!
Hade nog inte insett hur mycket jag har saknat kinamaten.
Det blev t o m några "glutinous riceballs" med sesamfyllning till efterrätt.
Vi fick gå hem också......
När vi kom hem ställde vi våra paraplyer på tork innanför dörren.
 
Tänka sig att både Frida och jag sov gott hela natten och kände oss pigga och alerta när vi gick upp med Kurt klockan 7 nästa morgon. Ingen Jetlag än så länge!
 
Idag skulle vädret vara fint, så vi hade tänkt lite shopping i French Concession. När vi kom upp till tunnelbanan ändrade vi oss och tog tunnelbana ut till Pudong och Ludjiazui istället. Varför inte passa på att åka upp i Financial Tower (Flasköppnaren) när det äntligen är fint väder.
Vi var inte ensamma om att ha fattat det beslutet...... Jag har varit här flera gånger, men aldrig behövt stå i någon kö. Det tog säkert en timme av köande innan vi var uppe på observationsplatån.
När vi stod där och köade blev det mulet igen.
Fast visst är det ändå häftigt att komma upp hit!
Efter Financial Tower hör det bara till att gå och äta på Isola i IFC Mall, och det gjorde vi denna gången också. Deras lunchbuffée slår det mesta.
Mätta och stinna efter lunchen tog vi tunnelbanan tillbaka hem.
Det blev en halvtimmes vila och sedan ut igen. Nu skulle vi bara ta en liten titt på affärerna Muji och Uniqlo. Snabbtitten tog ca 2 timmar.....Vi hann precis hem innan Kurt kom hem från jobbet. Svidade snabbt om till middagen och så gick vi (fortfarande mätta efter lunchen) för att äta middag på Bali Laguna vid Jing 'An Templet.
En underbar kväll!
Fast imorgon ska vi kanske ta det lite lugnare med maten.................
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0