Tianzi Mountain

 
Idag skulle vi göra ett nytt försök att komma upp på Tianzi Mountai.
Matilda hämtade oss så tidigt som klockan 7. Nu hade vi ju dessutom biljetterna, så vi borde ju ligga rätt bra till. Visst kom vi med kabinbanan, men en dryg timmes köande var det nog ändå. Fast det var det värt......Här hade vi en magnifik utsikt!
 
Det fanns ett kommersiellt center på toppen, med en liten "utsiktspagoda", så vi skulle få ännu bättre utsikt.
 
Man vill gärna kalla de olika topparna någonting. Här har vi "Woman presenting Flowers".....
......och hela detta området kallas för Western Sea".
 
Här fanns också en park till ära av en betydelsefull man som kom från området, General Helong. Han sägs ha gjort mycket för folket. Han lämnade trakten när han var ca 20 år och kom aldrig tillbaka. Han var tydligen en av Mao's bundsförvanter. Kan inte annat än att ifrågasätta om det är en myt att han gjort mycket för folket...... 
 
 
Efter besöket i Helong Park tog vi en busstur på ca 40 minuter för att komma till Yuanjiajie som ligger i de nordligaste delarna av Zhangjiajie National Forest Park. Det är denna del som gav inspiration till "Avatar" och den kallas också för "Alien world".
Bussturen i sig var en upplevelse. Det var mycket slingriga och guppiga vägar. Många som mådde dåligt efter den resan......De föll på knä lite här och var, så snart de kommit ur bussen.  Tack och lov så kände varken Kurt eller jag av något illamående.
 
Nu skulle vi gå över något som förmodligen är världens äldsta bro.
Det är en naturlig stenbro mellan två bergstoppar.
Den är 2m bred och sträcker sig 50m på ca 400m höjd.
Tidigare hade vi sett att de hängde röda band med önskningar. Här hängde det istället hänglås med inskriptioner överallt.
Om man tittar noga på den tidigare bilden, så kan man se något som ser ut att likna en sköldpadda.
På bilden nedan har jag zoomat in den lite......
Sköldpaddor symboliserar ett långt liv, så givetvis fick de göra en Long-Life Pool i närheten av denna toppen.....och där fanns det sköldpaddor.
Nu började vi verkligen närma oss Avatar. Den flytande klippan flyter givetvis inte runt i luften, men beroende på vilken vinkel man tittar på den så kan den faktiskt se lite flytande ut.
 
....och känner man inte igen sig i topparna, så känner man i alla fall igen sig här.
Nu började vi bli riktigt hungriga!
Vi hade ju faktiskt varit uppe lite extra tidigt idag. Det fick bli lite kinesiskt "snack" på väg till lunchen.
Ordet "snack" hade Matilda lite problem att uttala......Nu äntligen förstod jag att det var "lokal snack" och inte "lokal snake" som vi åt.
 
Nu hade vi gjort och sett allt som var planerat för vår tur till Zhangjiajie, fast vi hade ändå några timmar tills vårt flyg skulle gå. Då bestämde vi oss för att lämna dessa vidunderliga bergsmassiv och köra tillbaka till staden Zhangjiajie.
 
 
 
Matilda fick tänka till lite över vad hon skulle hitta på med oss.
Hennes förslag blev en Tujia minoritetspark, Zhangjiajie Tusi Castle. Ett slott byggt under Qingdynastin 1730 som även kallas Southern Forbidden City. 
Här var det full aktivitet!
När man steg innanför porten blev man genast bjuden på Tujias eget söta vin.
På den stora scenen var det regelbundna dans- och trum framträdanden och på torget framför scenen blev besökarna uppbjudna för att delta i Tujias traditionella danser.
Det var aktiviteter på gång lite var stans, både inne och ute.
 
Givetvis var Tujia's gråtsermoni med.......
När en kvinna ska gifta sig ska hon gråta inför sin mans släkt. Hon gråter för att hon måste lämna sin familj. Ju bättre hon gråter dessto mer makt får hon tydligen i mannens familj. Fast.....jag skulle inte riktigt vilja kalla det gråt.....Det var mer en jämmersång.....
 
Matilda visade oss hur ett äkta pars säng såg ut hos Tujia.
Denna visar verkligen på kinnans makt!
Om mannen inte uppförde sig som kvinnan ville, var det upp till henne att köra ut honom ur sängen. Då fick han nöja sig med att ligga på brädgolvet bredvid sängen.
 
En liten tur till ute i solen blev det......
 
 
....men sen var det dags för oss att återvända till Shanghai.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0