En sista dag i Xiamen

Tisdag - Egentligen skulle Kurt jobba idag också, men de hann färdigt med vad de skulle redan på måndagen. Vi behövde inte åka till flygplatsen förrän kl 2, så det blev tid för lite sightseeing idag också. Nu var Kurts kollegor Tina och Shitong också lediga så vi utgick ifrån vad de ville göra. Shitong som kommer från Kina ville inget hellre än att prata med sin flickvän på telefon, men Tina var pigg på att se lite av staden.
Vi bestämde oss för att ta en liten tur över till Piano ön igen.
Tyvärr regnade det idag, men det var rätt mysigt att komma ut ändå.
Vi kom till kyrkan där Lin Yu Tan hade varit präst. Min guide Nancy från dagen innan hade berättat om hans liv och böcker. Han skrev på engelska om sitt liv på ön och enligt henne var det mycket bra böcker.
Denna gången gick vi lite andra stråk än vad Kurt och jag hade gjort på lördagen. Bl a gick vi upp på Sunlight Rock.
Tyvärr var det inte någon Sunlight idag och utsikten var nästan obefintlig. Fast...... på en skylt står det att om man inte har varit uppe på Sunlight Rock så har man inte varit i Xiamen.
Nu har vi varit i Xiamen!
Det var dessutom ett fint litet tempel precis vid uppgången till utsiktsposten.
.
Det finns mycket att se på denna ön. Fågelparken hade vi också missat förra gången. Kanske inte någon större upplevelse, men lite småmysigt....och Mandarin ankan är en av mina favoriter. De har ett starkt symboliskt värde här i Kina, eftersom de lever i par hela livet.
.
Det fanns en viss fördel med att det regnade........det var inte alls lika mycket folk.
.
Klockan 2 skulle vi bli upphämtade på hotellet för att åka till flygplatsen. Det var bara till att masa sig tillbaka. Nöjda, men trötta, var vi tillbaka i Shanghai igen vid 7 tiden på kvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback