Shanghai Skyline

Fredag och idag tänkte vi börja vår sightseeing i Pudong.
Det blev tunnelbana ut till Ludjiazui, där alla tjusiga skyskrapor finns som utgör Shanghais kända Skyline.
Vi började med att åka upp till utsiktsplattformen i Shanghai World Financial Center (Flasköppnaren).
Detta är än så länge den högsta byggnaden i Shanghai (492m), men 2014 kommer Shanghai Tower att stå klar med sina 128 våningar och 632m över markytan.
Det var lite disigt idag, men det är ändå en häftig känsla att komma upp hit.
När vi kom ner från tornet började vi redan känna oss hungriga, och eftersom det var lite småkyligt bestämde vi oss för att äta inne på Super Brand Mall innan vi gick ner till Strandpromenaden.
Valet föll på dumplingrestaurangen Nanxiang. Vi kom mitt i lunchrusningen så vi fick vänta på vår tur, men det var det väl värt. Goda dumplings och köket är till beskådande, så det är inget fuffens där.
Mätta och nöjda gick vi ut för att beundra Oriental Pearl Tower och vidare ner till den trevliga strandpromenaden på Pudong-sidan.
Det var inte bara nöjesflanörer på strandpromenaden idag. Vissa tänkte visst fixa middagsmaten också.
Fast jag tror inte jag skulle vilja äta fisken från Huang Pu floden.
Solen tittade faktiskt fram ett tag, så vi passade på att sätta oss på Starbucks och ta en kopp kaffe.
Nu var vi nöjda med Pudong och bestämde oss för att på snabbast möjliga sätt ta oss över till Puxi-sidan och The Bund. Snabbast är definitivt "The Sightseeing Tunnel". Den går från strandpromenad till strandpromenad. Fast......det låter mer än det är....häftiga färgsensationer är det, men knappast någon sightseeing.
Väl över på denna sidan, började vi med att ta de foton som är ett måste i Shanghai.
Jag brukar påstå att jag tycker bättre om Pudongs strandpromenad, men visst är det fint här också. Denna sidan känns mäktigare!
För att få en ännu bättre överblick gick vi upp i det gamla signaltornet från 1907. Detta är ett mycket trevligt ställe att ta en paus på, men nu hade vi ju både ätit mat och fikat......
Innan vi tog en taxi hem igen hälsade vi på Tjuren på The Bund. Den är designad av samme man som designade The Wall Street Charging Bull.
.
Vi var hemma i lägenheten igen vid 5 tiden, så vi fick en liten stund att sträcka ut oss på innan vi skulle till Sichuan Citizen och äta middag. Detta är en av mina absoluta favoritrestauranger och vi blev inte besvikna denna gången heller.
Efter middagen tog vi en taxi raka vägen ner till The Bund.......det var i alla fall vad vi planerade......
Taxichauffören körde lite fel.....vi hamnade först i Pudong och sedan hittade han inte till The Bund som nog är den mest kända platsen i Shanghai. Har aldrig varit med om något liknande!
Chauffören var mycket skamsen och visade att han inte behövde ha betalt......
Fast vi kom i alla fall fram till sist!
Nu skulle vi titta på Shanghai Skyline by Night!
Det är vackert tycker jag!
Pirkko blev uppraggad av en liten kinesiska som ville he med henne på bild.
Vi fortsatte kvällen med att strosa uppför Nanjing Lu. Här brukar det alltid finnas lite gratisunderhållning.....och idag var inget undantag.....
Nöjda efter en fullspäckad dag, drog vi oss nu hemmåt mot sängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback