Lördag - Söndag!

Lördag morgon och Kurt är ledig!
Idag skulle de komma med råttfällan på morgonen, så vi vågade inte sova för länge.
Där satt vi och väntade och väntade....fast de hade visst missat att boka in oss ändå. Det blev till att boka en ny tid till nästa morgon......
Det blev en lugn dag. En sväng till gymmet och sen tog vi det lugnt tills det var dags för lördagsdrinken. Ikväll skulle vi träffas på Abbey Road, som ligger på 45 Yeuyang Lu. Det fick bli en promenad ner idag också.
Vädret blir bara mer och mer promenadvänligt. Fortfarande 30°, men inte alls lika klibbigt.
Vi gick förbi det renoverade Shikumen området som vi alltid brukar.

Shikumen är vad den traditionella bebyggelsen i Shanghai kallas. Vissa områden har tack o lov renoverats för att åtminstone bevara lite byggnadshistorik. Jag har aldrig varit inne i något av de här husen. Det ser charmigt ut, men det är nog inte någon hög standard på boendet.
 

Det var som sagt en underbar dag att promenera i, så vi tänkte inte så mycket på vart vi gick. Det blev en liten extra tur innan vi hittade fram till Abbey road. Det var redan gott om svenskar där. Det märks att folk har hittat tillbaka till Shanghai efter sommaren.

Det blev en mycket trevlig kväll och ett flertal av oss stannade kvar för att äta. Maten är helt okey och det är verkligen rikligt med mat, men det är lite för tung mat i mitt tycke.
När vi gick härifrån tänkte vi gå raka vägen hem och lägga oss, men det var en helt underbar kväll!
När vi kom förbi Cantina Agave på Fumin Lu, kunde vi inte motstå frestelsen att sätta oss ner och ta en Margeritha. Bredvid oss satt två unga kinesiskor som vi började prata med. De var verkligen mycket trevliga! Båda två arbetade på internationella företag och var mycket utåtriktade. Vi blev helt tagna av hur mycket de kunde om Sverige och världen.
Sent om sider drog vi oss vidare. Fast.....när vi kom förbi Malones på Tongren Lu, så sitter Ann-Louise o Lars där, på uteserveringen. Då var vi ju bara tvugna att sätta oss och snacka lite med dem också.

Mycket trevligt!
Det var meningen att de skulle flytta hem, men så blev det ett halvår till.
Nu bor de mycket nära oss!
 
Det blev rätt sent innan vi kom hem, men söndag morgon skulle vi ha kinesiska kl 10 och innan dess skulle hyresvärden komma med den kinesiska råttfällan.

Ja, detta är en råttfälla!
Hyresvärden som kom med fällan påstod att vår direkt-importerade smålandsfälla var för liten. Undrar hur stora möss de har i Shanghai? Finessen med denna fällan är att den tydligen luktar gott för mössen. När musen går i fällan så fastnar den med fötterna i det starka limmet. När musen väl sitter fast, så är det meningen att man ska fälla ihop "boken" och stampa på den. Vet inte om jag fixar det, fast djurvän som jag är så vill jag verkligen inte att musen ska behöva sitta fast för länge.......och jag vill inte ha en mus som äter min mat!!
 
Klockan 12 var vi klara både med musfällor och kinesiska. Nu gav vi oss ut på en liten lugn promenad i det fantastiska vädret. Det blev en fika på C'est la Vie, mitt favoritcafé.

Här har de gott kaffe och god glass. Perfekt en varm sommardag!
Härifrån drog vi vidare mot Dagu Lu. Jag ville in på Fei Dan, för att handla lite mat, och Big Movie för att köpa några DVD. Båda de affärerna ligger på Dagu Lu.
På vägen dit gick vi förbi en liten tillfällig marknad.
 
Man hittar alltid något trevligt att titta på när man promenerar i Shanghai.

Här fanns växter, smycken, fåglar, fågelburar och alla möjliga småprylar. Fast handla det gjorde vi inte.....
 
En annan vy som fascinerade mig på dagens promenad var korsningen Yan'an och Chongging Road.

En sådan tur att de lyft upp trafiken till en annan nivå! Hur skulle det annars ha sett ut på gatorna i Shanghai?
 
När vi kom hem såg vi att de hade problem med el-ledningarna. Det är visst inte bara ovan jord som det är ett virrvarr av ledningar!
 
Ikväll hade vi bestämt med Håkan o Tore att gå ut och äta en bit mat.
De tog oss till sitt favorithak. En av våra lokala restauranger som Kurt o jag inte hade vågat oss in i på. Massor med god mat och öl fick vi och för det betalade vi bara 55:- per person.

Tack Håkan o Tore för tipset!
Det är inte sista gången vi går hit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0