Ett tvärsnitt av Shanghai

Idag var det dags för min favoritpromenad.
Då börjar vi vid tygmarknaden på Ludjiabang. Det passade bra, för jag hade en linneblus som hade gått sönder. Bara till att beställa en ny!
Britt-Marie passade på att köpa några halsdukar i kashmir också.
 
Härifrån gick vi norrut igenom små rivningshotade kvarter. Det ska byggas exklusiva kvarter här istället!
 
Folket fortsätter sin kommers på gatan där de bor. När ett område rivs verkar de bara trycka ihop sig mer och mer.
 
Här passade Britt-Marie på att handla gardiner.
Vi promenerade vidare i nordvästlig riktning och genom södra delen av Gamla stan. Både Britt-Marie och jag hade kameran i högsta beredskap. Här finns så mycket att se!
Husen ser rivningsfärdiga ut, men ändå är de mycket charmiga. En del av husen är byggda i den shanghainesiska traditionella Shikumen stilen (stenhus med ornament), sedan är det lite alla möjliga tillbyggen på det. Uppe på taken verkar det ibland som om de har byggt till en extra liten lägenhet....eller krypin.  En del har piffat upp det ordentligt med blommor. Fast..... tvätten den hänger överallt.....och toaletterna är gemensamma på gatan.
Jag hade kunnat lägga upp hur mycket bilder som helst härifrån, men jag har försökt begränsa mig. Bilderna får tala för sig själv.
Nu började magen ge sig till känna och vi funderade på var vi skulle äta lunch. Visst hade vi gått förbi mycket mat, men ingenting som i blev direkt sugna på. Vi var ju trots allt nära Xintiandi (Den nya världen). Vi bestämde oss för att gå raka vägen dit. När vi gick Fuxing Lu bortåt så rusade det emellertid ut en kvinna ur ett litet "Hål i väggen". Hon undrade om vi inte ville ha fotmassage. Vi hade precis gått och pratat om fotmassage, så varför inte. Vi fick nästan en timmes härlig fotmassage för 50 yuan/kronor.
Nu var vi verkligen redo för lunch!
Xintiandi är ett av de mest exklusiva områdena i staden. Viss kontrast mot det område vi kom ifrån.
 
En matig sallad på Element Fresch hade inte varit dumt.
Efter att ha tankat lite energi här, gick vi mätta och nöjda till Bird and Fish Market som ligger på Xizang Lu.
Här säljer man gräshoppor, fåglar, fiskar, kaniner, katter och allsköns djur.....fast inte som mat utan husdjur.
Gräshopporna tävlar man tydligen med.....har aldrig sett hur.... 
Det är inget värdigt liv de där gräshopporna lever.
Inte något av djuren skulle jag vilja säga, men värst tyckte jag nog det var för denna lilla fågel som hade en snara runt halsen och i princip inte kunde förflytta sig alls.
Bird and Fish Market ligger precis intill Antikmarknaden, så vi passade på att ta en extra liten sväng dit. Britt-Marie hade mer att handla.
Promenaden gick vidare hemåt genom Peoples Park. Inte heller idag, kunde vi motstå frestelsen att sätta oss på C'est la Vie, och ta kaffe och glass. Så många timmar som vi hade varit på benen, så kunde vi väl vara värda det.
Vi hann med en sväng inom Sculpture Park (min park) också på vägen hem. De har tydligen fått lite nya statyer där som jag gärna ville ta en titt på.
Det blev en liten halvhjärtad titt, för nu längtade vi hem.
Idag skulle vi upp till "byn" och äta dumplings till middag. Det hade inte blivit så mycket dumplings för Britt-Marie och nu hade hon inte så mycket tid kvar här i Kina.
Det var riktigt gott och så var det skönt att ta en enkel middag efter att ha varit ute hela dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0