Underbara Thailand!

Så är vi då tillbaka i Shanghai igen efter en underbar vecka i Thailand.
Jag hade nästan glömt vad det är som är så fantastiskt med detta landet. Vet inte om man kan träffa så behagfulla människor, få så fin service, god och billig mat, och hitta ett så behagligt klimat någon annanstans i världen?? Nu kom vi ändå i början på monsunperioden....och visst regnade det en hel del, men det var mycket behagligt ändå.
Vi kom bara hit för att slappa, sola och bada....och det gjorde vi.
Resorten som vi bodde på, Katathani Phuket Beach Resort, hade allt man kunde önska sig. Här fanns 4 pooler, petanque banor, 2 gym, 6 barer och 6 restauranger.......dessutom låg det helt utmed stranden.
På 3 av restaurangerna var det musikunderhållning. Fast, jag kan ju inte påstå att det var så mycket drag i underhållningen. Det var definitivt inte högsäsong, så det var rätt tomt på restaurangerna. Trots det fick vi dansa en hel del.....även om det bara var vi på dansgolvet. Det var mycket uppskattat av musikerna!
Några kvällar gick vi ner till den intill liggande byn Kata Town. Den största behållningen här var Café Opera. Ja, ni får saga vad ni vill om svenska restauranger utomlands, men detta var ett riktigt guldkorn. Det drevs av en kille med thailändskt ursprung, som är född och uppväxt i Sverige. Han var mycket trevlig och maten (både thailändskt och svenskt) var helt fantstisk! Det alldra bästa med detta stället var ändå Nino Obenza, en filipinsk trubadur som sjöng som en gud och bjöd på sig själv i stora mått. Han underhöll från 7 till halv 1, med bara en kort paus för att äta. Vi kunde inte slita oss härifrån förrän han hade sjungit sista låten.

Anledningen till att vi åkte på denna hastigt inplanerade resa var ju faktiskt för att fira Kurts födelsedag. Den 6 maj var vår sista dag och då hade jag bokat en Candellight Dinner på Fisherman's Wharf. En mycket trevlig restaurang på området. När vi gjorde oss färdiga för att gå till restaurangen fick vi en liten överraskning till hotell rummet. En flaska Champagne från Elin o Mattias i Sverige. Mycket gott o trevligt!
Vi blev allt lite överraskade när vi kom till restaurangen. Vi fick sitta i en helt egen del och det var en mycket romantisk uppsättning. Maten var dessutom över alla förväntningar. Det kunde bara inte ha varit bättre!
Det blev lite dans här också....vi hade ju faktiskt ett helt eget dansgolv.
Mycket nöjda efter middagen, gick vi hemåt utmed havet, och innan vi gick och la oss blev det ett sista dopp i poolen.  
Nästa morgon blev det en snabb frukost och så blev vi upphämtade kl 7 på morgonen för återfärd till Shanghai.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0