Kinesiska muren och Tempel of Heaven

Idag var det dags att åka till muren!
Vi hade lyckats boka Charlie, den trevlige guiden som tog med P-O och mig till muren i höstas. Nu skulle vi göra om samma tur. Mutianyue, lunch på The Schoolhouse och Ming gravarna. Fast idag var det lördag och trafiken var inte att leka med..... Det blev inga Ming gravar, det tog för lång tid at köra. Det viktigaste var ju ändå muren! Vädret var underbart och det var blommande körsbärsträd överallt. Helt fantastiskt!
Charlie hjälpte oss också att boka bord på Dadong, som lär vara en av Beijings förnämsta restauranger för Peking anka. Det blev bara en kort mellanlandning på hotellet innan vi åkte vidare till restaurangen. Mycket gott! Maten de serverar ser ut som små konstverk..... fast servitriserna hade lite svårt att hålla reda på vad vi egentligen hade beställt. 

På söndagen var det dags att ta tåget tillbaka till Shanghai, men vi hade hela förmiddagen på oss. Tempel of Heaven låg inte så långt ifrån hotellet och där har ju inte jag heller varit förut, så varför inte...Det var ett lyckokast!
Det är en stor levande park som omger templet och här var det många som tillbringade sin söndag. Folk dansade, höll på med Tai Chi och det sedvanliga Volleykick spelet med fjäderboll. Många hade tagit med sig en picknick och satt i gröngräset. Ja, det var verkligen en levande park. Tempel of Heaven var bara en liten del av upplevelsen. Vi hade lätt kunnat tillbringa hela dagen här, men nu gällde det att äta en hyfsad lunch och köpa på sig en liten matsäck för återresan. De 5 timmarna på tåget gick snabbt och Julia skötte sig fint, men frågan är om det inte blir flyg nästa gång ändå.

En tråkig erfarenhet rikare blev jag efter denna Beijing-turen. Jag har hört mycket om hur illa taxichaufförerna uppför sig mot västerlänningar i Beijing, men har aldrig upplevt det själv. Nu råkade vi ut för flera incidenter, både att de försökte lura oss, inte ville köra oss eller att de var allmänt otrevliga.
Fast i övrigt tycker fortfarande att Beijing är en underbar stad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0