Idag skulle det regna

Idag skulle det regna, så vi tyckte det var en bra dag för att åka tillbaka till Super Brand Mall. Det fick bli tunnelbanan, det är ju så mycket snabbare än taxi.
Elin o jag åkte raka vägen till ”Mallen”, men Mattias ville kolla upp Bund Sightseeing Tunnel först.
Jag har aldrig varit där. Vad jag har hört, så är det bara är en vanlig tunnel. Fast det nöjde sig inte Mattias med..... och tur var väl det.....Det är faktiskt ett litet speciellt sätt att ta sig över till Pudongsidan. Ingången är strax norr om Nanjing Dong Road där den möter The Bund. Det kostar 50:- och då åker man i en liten kabinvagn genom en tunnel under floden. Den sightseeing som man får är lite färgsensationer på väggarna i tunneln. Kanske inte riktigt vad man tänker sig när man hör ordet "sightseeing”. Fördelen är att det knappt tar 5 minuter att ta sig över. Fast....tunnelbanan går minst lika snabbt och kostar kanske 2 yuan (2 kronor). 

Efter tunneln mötte Mattias upp med oss och vi gick för att äta lunch. Det där regnet lyste med sin frånvaro. Det var en härlig dag! Vi gick ner till Pudongs strandpromenad för att hitta ett lunchställe. Det är verkligen mysigt att strosa runt här. I mitt tycke mycket trevligare än The Bund. Det blev en hamburgare och en god tysk öl på Paulaner. Perfekt lunch en fin dag i Shanghai!

Det var knappt så vi ville gå in till affärerna igen, men, men....
En timme till på "Mallen", sen var vi nöjda. Nu gällde det ju att ta tunnelbanan igen innan det blev rusningstrafik.

Ikväll hade vi bokat bord på Hong Zhuang Teppanyaki - "All you can eat and drink" för 180:-. 
Vi inväntade Kurt som kom med flyget, sen stack vi allihop inklusive lilla Julia. Nu hade regnet kommit, så det var lite svårt att få tag på taxi....men det gick till slut.
Det var mycket gott och trevligt, och Julia skötte sig mycket bra....fast visst hade det varit bättre för Julia att stanna hemma. Vi får väl se hur vi gör imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0