Dagarna rinner iväg!

Nu har jag inte hunnit skriva på några dagar, och ändå tycker jag inte vi har gjort så mycket.
Måndagen var visserligen fullspäckad. Då var det dags att utforska Pudong-sidan.
Det blev en taxi direkt över till den exklusiva IFC Mall, där Isola ligger. Isola är en Italiensk restaurang med härlig utsikt mot Pearl Tower. Här har de en fantastisk lunch! Man börjar med en mycket fräsch förrättsbuffé, man får välja en huvudrätt från à la carte, och så avslutar man med kaffe och efterrättsbuffé. Vi valde givetvis att sitta på deras fina uteservering. När vi hade ätit oss mätta och nöjda gick vi vidare till Financial Tower, eller Kapsylöppnaren som den vanligtvis kallas. Här finns världens högsta observatorium, 474m över havet. Det var verkligen futuristiskt att komma in här. Man slussades runt genom olika rum innan man kom till hissarna. Här fick man en hel del information om Shanghai. Det fanns även en modell av staden, som var mycket tjusigt presenterad.
När man kom upp till toppen såg Pearl Tower riktigt litet ut. Fast, Pearl Tower är ändå inte att förakta som utsiktspunkt. Här kan man stå på glas och titta rakt ner....det ger en härligt hisnande känsla.
Idag blev det emellertid inte tid för fler utsiktstorn! Vi gick en sväng till Asiens största mall istället.....Super Brand Mall. Detta lockade Elin och Mattias mer än jag hade trott, så här får vi nog lägga en dag.
Klockan går så fort när man är ute och vi har en mycket ung liten flicka med oss, så nu fick vi ge oss hemåt igen för en lugn hemmakväll.
Tisdagen tänkte vi hålla så lugn som möjligt. Det enda vi hade på schemat idag var Barnmarknaden på Pu'An Lu. Det blev en lugn promenad dit, fast Elin och Mattias blev knappast exalterade när vi kom fram. Massor med stånd med barnkläder och prylar.....men är det något man vill ha??
Visst hittade de barnkläder.....här kan man hitta både enklare kläder och riktigt trendiga barnkläder.....och billigt är det!
Härifrån gick vi i sakta mak till det lilla caféet C'est la Vie, där vi åt lunch, och länge och väl satt och gottade oss i solen.
På vägen hem ville Elin o Mattias försöka sig på "Faken" ändå, fast de har lite motstridiga känslor inför förfalskade märken. Jag köpte en resväska till Kurt och Elin köpte en ryggsäck. Elin fick mersmak och bestämde sig för att återvända dagen efter.....utan Mattias.
....och så blev det. Mattias hade lite egna ärenden att uträtta, så han gav sig iväg på sitt håll. Jag hängde med Elin till "Faken". Fast när hon kom dit och tittade lite närmare på alla kläder, skor och väskor som fanns där, så var det inte så intressant längre. Det blev ett par originella, trendiga skor för 120:- och ett par snygga solglasögon för 30:-. Helt överkomligt tycker jag. Vi hade bestämt med Mattias att träffa honom på Gourmet Café till lunch. De har de godaste hamburgare man kan tänka sig! Jag är inget hamburger-fan, men dessa hamburgarna......mmmm. Här har man "Holy Guacamoly", "Unbrielievable", Salmon Rushdie, Bun Laden och många, många fler.
Efter lunchen tog Mattias med sig Julia, och Elin och jag stack till vårt nagelställe för att få ännu en manikyr. Kostar det bara 60:- så kan man ju unna sig att göra det en gång i veckan.
Nu sitter jag hemma och är barnvakt och Elin och Mattias har åkt till Lost Heaven för att äta middag. Hoppas de får en verklig kulinarisk upplevelse!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0