P-O's sista dag i Kina - För denna gången!

En sista dag - Vad ska vi göra?
Jo, först hade vi ju faktiskt lite ärenden att uträtta nere i rivningsområdena vid Lujiabang. Det kändes bra att komma hit igen, även om det är tragiskt att se hur allting får förfalla. Det mesta kommer snart att vara rivet.....vart ska folket ta vägen då?

Efter att vi varit här gjorde vi ett tvärt kast och tog tunnelbanan ut till Lake Malaren och Sigtuna. De kunde kanske flytta ut folket från Lujiabang hit, för här var det nybyggt men tomt.
Det kändes konstigt, fast rätt festligt, att gå runt i denna by som är en kopia av en svensk stad. Även om allting var byggt på riktigt, så kändes det som en kuliss. Det var inte många av byggnaderna som var bebodda. Här fanns både en liten stadskärna, men också parker, sjön med en liten strand, bryggor och kobbe. Dessutom fanns det hela villaområden i svensk stil som väntade på att bli bebodda.  Jag undrar just hur länge sedan byn byggdes, och varför. Söker man på Lake Malaren så får man mest upp sighter om Lake Malaren Golf Club. Så vitt vi kunde se, så utgjordes den mesta aktiviteten här av bröllopsfotografering. Det var brudpar överallt....nere vid sjön, i parkerna, bland husen.....det var minst ett 20-tal.
När vi vandrat runt ett tag satte vi oss på ett litet cafée. Det fanns inte så många restauranger eller cafée att välja mellan, men här hade de åtminstone gott kaffe.
Sedan var det dags att åka tillbaka igen. Det tog ca 45min med 7:ans tunnelbana.
Väl hemma satta vi oss och gick igenom dagens foton. Det blev lite av P-O's och min grej att avsluta en fullspäckad dag med att gå igenom korten.....och många kort var det!

Kurt kom hem och så gick vi till Sichuan Citizen för att äta. En av mina favoriter bland de kinesiska restaurangerna. Så....det blev kinesisk mat en sista gång för P-O.....sen kan han äta hur mycket köttbullar eller köttgryta han vill.


Kommentarer
Postat av: Gunnel

Blev nyfiken på historiken för Kina-Sigtuna - hur kan detta komma sig?

2011-11-08 @ 16:17:55
Postat av: Jejja

Jag har inte en aning varför de har byggt Sigtuna här, men jag har hört rykten att även Malmö planeras. Man förstår sig inte alltid på de kära kineserna, men de har ju pengar!

2011-11-08 @ 16:27:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0