Beijing - Here we come!

Så var det då dags att åka till Beijing. Planet gick 11.55 från Hongqiao flygplatsen, så det var enklast att ta tunnelbanan. Det räckte att vi gick hemifrån strax efter 9.
Resan gick smidigt och vid 3-tiden var vi på vårt hotell. Sun World Hotel på Dengshikou, strax intill den stora affärsgatan Wangfujing. Vi gick ut en sväng för att lokalisera oss lite. Det var en riktigt disig kväll, men behagligt ändå. Vi gick ner till Ti'ananmen Square (Himmelska Fridens Torg). Här marcherade flera grupper med soldater, så vi misstänkte att det kunde vara något vaktombyte någonstans. Till sist fick vi reda på att det var dags för flagghalning. Det var packat med folk som försökte se en skymt av flaggcermonin. Tack vare att P-O är lite längre än standard här så kunde vi se vad som hände genom kameran.
Vi fortsatte söderut. Jag hade hört att det skulle finnas en mycket trevlig restaurang här, där de serverade Peking Anka. Efter lite irrande hittade vi flera restauranger på rad som serverade denna anka. Problemet var ju att vi inte visste vilken som var bäst.....Vi fick ta en chansning..... Visst var det gott, men jag vet ju att det kan vara otroligt mycket godare ändå. Nästa gång får det nog bli Da Dong igen. Fast vi fick lite trevlig musikunderhållning när vi åt.
När vi nu var i denna delen av stan så passade vi även på att gå och titta på Front Gate. Här har jag aldrig varit förut....den var mäktig!
Nu fick vi börja dra oss hemmåt...vi hade visst gått rätt långt ändå... Fast att promenera utmed Wangfujing är riktigt mysigt. Här tittade vi i några matstånd utmed vägen som hade riktiga delikatesser. Spett som var redo att grillas med både skorpinjoner, sjöhästar och kackerlackor....men att se stackarna levande på spetten var en riktigt obehaglig syn.
Efter flygresa och 6 timmar på stan, så var det allt skönt att få komma tillbaka till hotellrummet igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0