Dag 3 - The Great Wall of China

Idag hade vi bokat en tur med hotellet för att komma till muren. Vi kunde välja mellan att åka till Badaling eller Mutianyu. Badaling lär vara den mest turistiska av de två, så vi valde Mutianyu.
Klockan 10.30 blev vi upphämtade vid hotellet. Vi blev en trevlig liten grupp på totalt 6 personer.
Efter knappt 1,5 tim kom vi fram. Här fanns en kabinbana som tog oss upp till muren (65 RMB). Man kan gå en trappa upp också, men blev avrådda av guiden som påstod att det skulle ta nästan 45 minuter. Vi hade ju bara 2 timmar på oss.....

Det var en helt fantastisk upplevelse att komma upp hit!
En hänförande utsikt och inte alls så mycket folk som jag hade trott. Det var tur att vi inte hade tagit trapporna för vi fick en rejäl promenad ändå.....och inte var det plant här heller.......
Det var synd att vi bara hade 2 timmar för vi fick skynda på rejält för att komma så långt som vi ville.
En av männen i vårt sällskap, en vältränad yngre man, hann fortsätta förbi den sten som varnade om att muren inte var renoverad längre utan kunde vara farlig att gå på. Det hade varit spännande att fortsätta där, men då hade vi behövt vila en stund och det var det inte tid för.
Nästa gång får vi välja en tur som ger oss mer tid på muren.

På hemvägen skulle vi till ett Medical Center för Kinesisk medecin för att få fotmassage...gratis.
Vi borde ha förstått att det var något lurt med en gratis fotmassage.
Det var rena rama försäljningstricket. Medan vi fick massage så berättade en kvinna om hur bra kinesisk medecin var, en "läkare" kom in för att titta i vår handflata och känna oss på pulsen för att tala om vad det var för fel på oss. Bara så alla vet det nu, så har jag problem med min metabolism. Fast eftersom jag aldrig har märkt av det själv så brydde jag mig inte om att köpa medecinen som erbjöds.
När vi var färdigmasserade så började ungdomarna som masserat oss att tigga om "Tip".
Det var så illa skött alltihop så vi gick bara ut därifrån allihop.

Så kontentan av denna utflykten.......muren är fantastisk, men man ska vara noga när man väljer vilken grupp man ska åka med.
Vi hade redan bokat nästa dag också med hotellet. Det gällde en tur till Himmelska templet, Förbjudna staden och Sommarpalatset. Efter att ha pratat med en av våra medresenärer till muren, så avbokade vi den turen och ringde istället en guide som han hade haft dagen innan. Om någon planerar en resa till Beijing så hör av er till oss....nu har vi också kontakt med denna fantastiske guide. Han fixar både turer till muren och andra sevärdheter och det blir skräddarsytt efter ens egna önskemål, för han arbetar helt själv.

Visst var vi trötta när vi kom tillbaka till hotellet, men man måste ju passa på.
Vi ville tillbaka till hutongområdet och Nanluogo Dajie. Ikväll blev det bara Frida och jag för Selina flyttade faktiskt från Beijing till Shenzhen idag.
Vi hade en härlig kväll! Det fanns så många trevliga ställen att välja mellan. Vi åt bara lite på varje ställe så vi skulle kunna testa flera. Det blev 3 olika restauranger/barer. På den sista baren fick vi dessutom underhållning av ett swingband.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0