Dag 2 i Beijing

Nu ska vi utforska staden!
Tiananmen Square ligger inte så långt ifrån hotellet så vi börjar där.
Tja, det var ett stort torg och massor med folk. Vi strosade runt ett tag, men drog snart vidare.
Förbjudna staden hade vi bokat en guidad tur till, så den hoppade vi över idag även om den låg precis intill.
Det fanns en stor park precis intill Förbjudna staden. Vi har ju en viss dragning åt parker så vi tänkte gena genom den på vår väg norrut i staden. Vi gick utmed en mur och hoppades på att hitta en ingång. Till sist gav vi upp och tog en taxi till Lamatemplet Yonghegong istället. Tur var väl det, för senare fick vi reda på att den där parken bara var till för Kinas dignitärer.

Lamatemplet var däremot värt ett besök.  På gatorna utanför såldes incentstickor i mängder som folk tände för att be inför de olika helgonikonerna. Detta templet är ett av få verksamma Lamatempel utanför Tibet. Templet är otroligt vackert utsmyckat och har bl a en 18m hög budda staty i sandelträ, utkarvad ur ett enda stycke.
Efter lamatemplet drog vi västerut mot hutongområdet Nanluogo. På vägen kom vi förbi Confucius tempel, men brydde oss inte om att gå in. Fast.... när vi kom förbi ett litet kafé som hette Coffee Carefree så var vi bara tvugna att stanna. Här satt det bra med en kopp kaffe.
Nu började vi komma in i riktigt trevliga områden.....fast vi skulle ju träffa Selina om bara två timmar. Det fick vi boka om. Hutongerna är nog något av det bästa med Beijing! Små gränder att utforska överallt. Vi tog en Rickshaw och lät oss köras runt i områdena i nästan en timme. Hit måste vi bara komma tillbaka!

Nu var det ändå dags att ge sig tillbaka till hotellet en sväng innan vi skulle träffa Selina. Taxi hem och tunnelbana ut. Tunnelbanesystemet fungerar förträffligt!
Det blev Dongsi Shitiao ikväll också. Vad hade Selina sett ut åt oss idag måntro??
Bara vi inte ska äta den där Pekingankan.....jo....det var precis vad hon hade valt......
Vi skulle till Pekings mest kända restaurang för just Pekinganka, Da Dong!
Det var inte alls vad vi hade trott. Ingen stor hel anka liggande på bordet....var jag nu har fått den föreställningen ifrån????
Det var en underbart god middag! Fräsch och lätt, med vackert uppskuren anka och goda tillbehör.
Det kan verkligen rekommenderas!!
Tack Selina för att du tog oss med hit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0