Beijing

Måndag morgon och Frida och jag ska åka till Beijing.
Kl. 11 går planet från Honqiao flygplatsen. Det tar bara en knapp halvtimme att ta sig till flygplatsen härifrån. Smidigt och lätt! Två timmar på planet och så är vi framme.
Så gäller det då att hitta in till hotellet. Vi hade tänkt ta en taxi, men så började vi snacka med några från Malaysia och de skulle ta expresståget in. Sen gällde det att hitta rätt tunnelbana. Malaysierna hade en I-pad med sig och visade oss var vi skulle byta och vilken slutstation vi skulle till. 
Vi kom fram!
Visst....det var lite problem. Vi tog tunnelbanan åt fel håll och vi hade lite problem med att tränga oss på samma tåg med vår stora väska, men efter att ha släpat väskan upp och ner för trapporna några gånger och äntligen kommit på i rätt riktning igen så kom vi fram, svettiga och lyckliga.
Hotellet låg alldeles intill en tunnelbanestation på Wangfujing Lu. 
Efter en snabb incheckning och en 15 minuters powernap för Frida, så var vi ute ur hotellet igen med kartan i högsta hugg. En sådan affärsgata vi bodde vid....mycket frestande!

Klockan sex hade vi bestämt träff med Selina, en tjej som Frida hade träffat i Shanghai. 
Selina tog oss med till ett område som heter Dongsi Shitiao. Ett härligt område med massor av restauranger och barer. Hon hade bokat bord på Red Rose Dining Room. En muslimsk restaurang som spelade musik och framförde danser från hennes hemtrakter, Xinjiang. En helt fantastisk stämning!
Efter middag och föreställning strosade vi vidare på bargatorna och avslutade på en bar med ännu mera livemusik. En helkväll första kvällen i Beijing...tack vare Selina!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0